Περί Σατύρων  

Οι Σάτυροι δεν δημιουργήθηκαν γιατί προϋπήρχαν!

Πρόκειται γιά κάτι κατσικοπόδαρους με κέρατα και μακρουλά όργανα (φλάουτα, κιθάρες, σαξόφωνα...) που προς επαλήθευση της συμπαντικής τους υπόστασης ξεκίνησαν να παίζουν μαζί το 2007 και να δουλεύουν πάνω σε δικό τους υλικό, παντρεύοντας με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο όλα τα είδη μουσικής (κάποιοι το λένε fusion) και να το παρουσιάζουν ζωντανά όπου και όταν προκύψει με κύριο άξονα τις μελοποιήσεις τους σε έργα Ελλήνων ποιητών του 19ου αιώνα (και όχι μόνο).

Το 2010 ηχογραφούν 5 τραγούδια στο δίσκο του Τηλέμαχου Ζαγρέα "Η Κρίση τού Κρόνου" που κυκλοφόρησε το 2012 καί τον συνοδεύουν σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το Καλοκαίρι του 2013 (ανήμερα του Αγίου Σατύρου) κυκλοφορούν διαδικτυακά αλλά και σε φυσική μορφή το πρώτο τους album με τίτλο "Σολ Γαλλία Τσάμικο".

Οι Σάτυροι έχουν εμφανιστεί σε μεγάλες αλλά και μικρές σκηνές και έχουν συμμετάσχει σε πολλά μουσικά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.
Το Δεκέμβρη του 2012 συμμετέχουν στο "Θορυβώδες μνημόσυνο" των Απροσάρμοστων για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, στο Κύτταρο ενώ συχνά ανοίγουν τις συναυλίες των Μωρών στη Φωτιά στον ίδιο χώρο.


Το Νοέμβριο του 2016 δημοσιεύουν το Βρυκόλακα, τραγούδι από τον δεύτερο δίσκο τους που θα κυκλοφορήσει σύντομα και θα λέγεται ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ.

 

Ζεύξιππος: Πνευστά (πολλά πνευστα), μπαγλαμά, γιουκαλίλι, κιθάρα, τραγούδι

Λύσιππος: Ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι
Αστραμπόγιανος: Ηλεκτρικό μπάσο
Γιώργος, κύριος (ο): Τύμπανα, κρουστά

About Satyrs

Satyrs never formed because they had always been!

Just to verify their cosmic being, they started to play together in 2007 and work on their own stuff trying to mix all kinds of music.

 

In the Summer of 2013 finished their debut album Sol Gallia Tsamiko.

 

Zeuxippos: Wind instruments, baglamas, ukulele, guitar, vocals
Lysippos: Electric guitar, vocals
Astrabogianos: Bass
George, sir (the): Drums