Συνέντευξη στο muzeekart.com

2014-07-07 23:26

  https://museekart.com/inter_31.html  

 

σάτυροι

Το συγκρότημα που εντυπωσίασε με την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ, μιλάει για τα τραγούδια του, την κρίση και για όσα έρθουν, με αφορμή τη συμμετοχή του στο φετινό Texas summer festival, όπου ξεσήκωσαν στη σκηνή του Bat City με τραγούδια που γράψανε οι ίδιοι, αλλά και διασκευές τους που ξεχωρίζουν...

 

Αν κρίνω από το όνομα σας, η μουσική σας πρέπει να προκαλεί είτε σε στίχο είτε στην μελωδία. Για εξηγήστε μας τι σημαίνει για εσάς το όνομα σας.

-Νονός του συγκροτήματος είναι ο παμμέγιστος Τηλέμαχος Ζαγρέας, εμείς απλά διατηρήσαμε το όνομα. Πρώτα απ' όλα παίζουμε για εμάς, άρα και οι στίχοι που επιλέγουμε καί η μουσική που δημιουργούμε πρέπει να προκαλεί εμάς.

"Σολ Γαλλία Τσάμικο", είναι ο τίτλος του πρώτου σας album. Μιλήστε μας για το πώς ξεκίνησε η συλλογή του υλικού και τι πρόκειται να ακούσουμε από αυτόν;

-Τα τραγούδια ξεκίνησαν να γράφονται από το 2010 περίπου, κάποια είναι και παλιότερα ενώ το πιό πρόσφατο τελείωσε όταν ξεκινούσαν οι ηχογραφήσεις.
Το album αποτελείται από 11 τεμάχια σε δική μας μουσική, ενώ οι στίχοι ανήκουν σε Έλληνες ποιητές του 19ου αιώνα αλλά και σύγχρονους. Μουσικά, έχουμε βάλει στο μίξερ πολλά μουσικά ιδιώματα και κάθε κομμάτι έχει λίγο από όλα! Κάποιοι το λένε fusion, εμείς δε του έχουμε βγάλει όνομα.
Ο δίσκος αυτός είναι μία ανεξάρτητη δική μας παραγωγή και κυκλοφόρησε στις 6/7/2013, ανήμερα του αγίου Σατύρου. Είναι διαθέσιμος για δωρεάν κατέβασμα από τα προφιλ μας σε soundcloud και bandcamp, υπάρχει όμως και σε φυσική μορφή  cd-σουβέρ και συχνάζει, κυρίως, στις συναυλίες μας έναντι μικρού αντιτίμου.

Θα θεωρούσατε τον εαυτό σας, ένα άλλο είδους "Νικόλα Άσιμου";

-...ούτε στο νυχάκι του δε φτάνει η αφεντιά μας...

  <a href="https://satyrs.bandcamp.com/album/-">Σολ Γαλλία Τσάμικο by Σάτυροι - Satyrs</a>

Ποιες οι κριτικές και τα σχόλια που ακούτε για εσάς;

-Μέχρι στιγμής είναι θετική η ανταπόκριση του κόσμου. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!


Είναι εύκολο ένα τέτοιο είδος μουσικής να επιβιώσει στην χώρα του μπουζουκιού;


-Όσο επιβιώνουμε εμέις, επιβιώνει κι αυτό.

Πως βιώσατε την κρίση της Ελλάδας μουσικά; Υπήρχε κρίση;

-Δημιουργικά δεν υπάρχει κριση. Συνεχώς ανακαλύπτουμε νέα σχήματα που φτάχνουν πολύ ωραίες μουσικές. Στη μουσική βιομηχανία της χώρας πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει κρίση.
Αν πάλι εννοείς την οικονομική "κρίση", τότε στο όνομα αυτής μετρήσαμε καμιά 10αριά λιγότερα κεφάλια στις συναυλίες.

Πως προέκυψε η συμμετοχή σας στο Texas summer festival

-Μας είπαν οτι θα έχει μπύρες και σουβλάκια!

Τι να περιμένουμε από εσάς και που μπορούμε να σας βρούμε;

-Αυτό τον καιρό δουλεύουμε πάνω σε νέο υλικό το οποίο μέχρι να ηχογραφηθεί θα μπορείτε να το ακούτε στις συναυλίες μας τις οποίες συνεχίζουμε ακάθεκτοι.
Για στις εμφανίσεις μας και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη σελίδα μας https://satyroi.webnode.gr καθώς και από τη σελίδα μας στο φατσοτέφτερο www.facebook.com/satyrs . Ενημερώνονται καθημερινά αμφότερες.