Περί Σατύρων  

Οι Σάτυροι δεν δημιουργήθηκαν γιατί προϋπήρχαν!

Στη μυθολογία ήταν κατώτερα όντα και ο ρόλος τους ήταν να γλεντάνε συνοδεύοντας τον Διόνυσο. Στις μέρες μας ξεκίνησαν να παίζουν μουσική το 2007 συνοδεύοντας τον Τηλέμαχο Ζαγρέα. Μαζί του ηχογράφησαν σε δύο δίσκους, "Του Ουρανού τα τέκνα (2008)", "Η κρίση του Κρόνου (2010)" και ακόμα έναν που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον. Τω καιρώ εκείνω εμφανίζονται σε συναυλίες ανα την Ελλάδα και σε φεστιβάλ παρέα με τον Shantel, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου κ.α.

Παράλληλα δουλεύουν πάνω σε δικό τους υλικό μελωποιόντας ποιητές του 19ου αιώνα και όχι μόνο. Ο πρώτος δίσκος κυκλοφορεί 6 Ιουλίου του 2013, ανήμερα του αγίου Σατύρου και ονομάζεται "Σολ Γαλλία τσάμικο". Οι συναυλίες συνεχίζονται. Τον Δεκέμβριο του 2012 συμμετέχουν στο θορυβώδες μνημόσυνο των Απροσάρμοστων για τον Πάυλο Σιδηρόπουλο στο Κύτταρο και συχνά μοιράζονται τη σκηνή με τα Μωρά στη Φωτιά.

Τον Ιανουάριο του 2017 κυκλοφορούν τον δεύτερο δίσκο με τίτλο "Ιστορίες τρόμου"

Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς πραγματοποιούν μία μεγάλη συναυλία για να γιορτάσουν τα 10 χρόνια τους συμπράττοντας επί σκηνής με καλούς φίλους μουσικούς. Τζουράν Τζουράν, Rebet Against, Γιώργος Τσίγκος και Magic de Spell ήταν εκεί.

Τον Ιανουάριο του 2020 κυκλοφορούν σε videoclip τον Βρυκόλακα σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών Τάσου Ανδριώτη και τον Νεκτάριο Θεοδώρου των Μόνο Γυμνό.

Αυτή την περίοδο δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό για τον επόμενο δίσκο τους και ετοιμάζουν μία πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών βασισμένη πάνω στα τραγούδια τους.

Γιάννης Μερμίγκης (Ζεύξιππος): Σαξόφωνο, φλάουτο, κλαρίνο, φυσαρμόνικα, κιθάρα, φωνή
Κώστας Μιχαηλίδης (Λύσιππος): Κιθάρες, φωνή
Γιάνος Στραμπ (Αστραμπόγιανος):Ηλεκτρικό μπάσσο
Γιώργος Σκουλιδάκης (Σαβαώθ): Τύμπανα, κρουστά

About Satyrs

Satyrs never formed because they had always been!

Just to verify their cosmic being, they started to play together in 2007 and work on their own stuff trying to mix many kinds of music.

 

Satyrs have released 2 albums

Sol Gallia Tsamiko (2013)

Horror stories (2017)

 

Zeuxippos: Wind instruments, baglamas, ukulele, guitar, vocals
Lysippos: Electric guitar, vocals
Astrabogianos: Bass
George, sir (the): Drums