Συνέντευξη στο https://undergroundskini.blogspot.gr

2013-12-02 23:14
Πηγή: https://undergroundskini.blogspot.gr/2013/11/blog-post_28.html

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΤΥΡΟΙ

 
 
 
 
Ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της μπάντας ? Πως ξεκίνησαν όλα ?
 
 
 
 
 
Η δημιουργία των Σατύρων οφείλεται σε αποθημένα, άκρατες επιθυμίες, συμπαντικές συμπτώσεις, τιτάνες και γίγαντες. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο φαντάροι επιχείρησαν να παίζουν το έργο αρ. 10 σε Εm των Jethro Tull για κιθάρα και φλάουτο, σε κιθάρα και φλάουτο! Η επιχείρηση δεν τελείωσε ποτέ και αυτό στοίχιωσε τους δύο φαντάτρους.
 
 
 
 
 
Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές ?
 
 
 
 
 
Σάν ακροατές έχουμε ανοιχτά αυτιά. Αυτό στη μουσική μας μεταφράζεται σε "Αναρχοαυτόνομο λαϊκοpost με βυζαντινοpunk καταβολές και σαφείς αναφορές σε loungecore"... με λίγα λόγια ένας πολυπολιτισμικός αχταρμάς.
 
 
 
 
Από που αντλείτε την έμπνευση σας ?
 
 
 
 
 
Από πουθενά! Η έμπνευση είναι σα το φτάρνισμα. Στιγμιαία και ανακουφιστική. Απαντάται συχνά σε καταστάσεις απουσίας της σκέψης και των παραγώγων της.
 
 
 
 
Όσον αφορά στη μουσική και τους στίχους των κομματιών σας, έχει κάποιος τον πρώτο λόγο ή δουλεύετε όλοι μαζί ?
 
 
 
 
 
Στιχουργικά, πρώτο λόγο είχαν οι ποιητές που κατά κύριο λόγο μελωποιούμε.
Συνθετικά, γράφουμε όλοι. Άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Φέρνει κάποιος ένα τραγούδι στην πρόβα και εκεί επεμβαίνει ο γνωστός μας πλέον πολυπολιτισμικός αχταρμάς (βλέπε απ. 2) και το αποτέλεσμα έχει τόση σχέση με την αρχική ιδέα όση και η Στικούδη με τη μουσική!
 
 
 
 
 
Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη σας δουλειά με τον τίτλο ΣΟΛ ΓΑΛΛΙΑ ΤΣΑΜΙΚΟ. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά ?
 
 
 
 
 
Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου, ανήμερα του Αγίου Σατύρου (βλέπε απ. 1 περί συμπαντικών συμπτώσεων). Περιλαμβάνει 11 άσματα σε μουσική δική μας και στίχους Ελλήνων ποιητών του 19ου αιώνα και όχι μόνο. Κυκλοφορεί διαδικτυακά και όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει δωρεάν από τη σελίδα μας στο soundcloud https://soundcloud.com/user5897008/sets/8jkpvjdkfwly
Κυκλοφορεί επίσης σε μορφή cd χέρι με χέρι και έναντι πολύ μικρού αντιτίμου και συχνάζει στις συναυλίες μας.
 
 
 
 
 
Τι να περιμένουμε από τους ΣΑΤΥΡΟΥΣ στο μέλλον, μέχρι που έχουνε σκοπό να το τραβήξουνε ?
 
 
 
 
 
Μας αρέσει να βάζουμε μικρούς στόχους για να έχουμε την αίσθηση της επιτυχίας!
Το Σάββατο 16/11/2013 θα ανοίξουμε τη συναυλία των Μωρών στη Φωτιά στο Κύτταρο και την Κυριακή 22/12/2013 θα παρουσιάσουμε το δίσκο μας ζωντανά στο AREA B, στο Βύρωνα. Παράλληλα δουλεύουμε πάνω σε νέο υλικό και γενικότερα το τραβάμε μέχρι να ξεχειλώσει
 
 
 
 
 
Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση του γκρουπ ?
 
 
 
 
 
Παλιότερα που δεν υπήρχανε αυτά τα διαολεμένα τα ιντερνέτια ήξερες που θα πάς για να βρείς και να ακούσεις καινούρια πράγματα. Τώρα με την υπερπληροφόρηση πρέπει να "πάς" συστημένος. Για τις συστάσεις λοιπόν μπορείτε να μας επισκεφθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα μας αλλά και στη σελίδα μας στο φατσοτεύτερο
Κυρίως όμως σας περιμένουμε στις συναυλίες μας να τα πούμε από κοντά
 
 
 
 
Πως θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη ?
 
 
 
 
Τραβόντας την εξώπορτα!
 
 
 
Παιδιά ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.